Het paradijs voor vissers

De Vallei van de Dordogne is dé reisbestemming voor vissers. Er is niet alleen de rivier, maar ook de vele meren en vennen. De Vallei heeft een UNESCO-predicaat gekregen vanwege haar zeldzame en kwetsbare flora en fauna. Vissen in zo’n omgeving is extra genieten: mooie uitzichten en een goede viskwaliteit. Bekend is de vallei vanwege het vliegvissen op zalm en forel. De Dordogne is een van de belangrijkste rivieren voor deze manier van vissen.

Praktische informatie:

U kunt de visgids van de Lot downloaden. Hierin staan de beste vislocaties in de Lot beschreven, in rivieren van de 1ste en 2de categorie, in meren en vennen, er staan no-kill-parcoursen in, en visplekken voor gehandicapten. Downloaden op www.pechelot.com of ga langs bij het toeristenkantoor.

Enkele prijzen

  • Visjaarkaart: 73 €
  • Visjaarkaart vrouwen (beginnelingen): 32 €
  • Jongerenjaaraart tot 12 jaar: 6 €
  • Vakantiekaart 7 dagen: 32 €
  • Dagkaart: 10 €

Voor meer informatie kunt u de visfederatie van de Lot bellen (of vraag of ze voor u bellen op de camping): 05 65 35 50 22.Voor meer informatie over regelgeving kunt u terecht op de internetsite voor de Lot, www.pechelot.com of de Corrèze www.peche-correze.fr

U wilt vlakbij de camping vissen? Er is een nachtparcours voor karper vissen op het Lac de Mezels!

Wanneer vissen? En op welke vissen?

De volgende vissen mogen het hele jaar worden gevangen: Alver, Barbeel, Brasem, Steenkarper, Leerkarper, Kopvoorn, Voorn, Koolbaars, Rietvoorn, Zeelt, Serpeling.

De volgende vissen mogen worden gevist tussen de 2de zaterdag van maart en de 3de dinsdag van september: Regenboogforel (minimaal 20 centimeter), Fario-forel (minimum 23 centimeter).

De volgende vissen mogen worden gevist tussen de 1 januari en de laatste zondag van januari en van 1 mei tot 31 januari (dus verboden van eind januari tot en met 30 april!): Zwartbaars (30cm minimum.), Snoek (60cm minimum), Rivierbaars, Snoekbaars (50cm minimum).

Attentie: Nachtvissen alleen toegestaan op karpers. Viskaart verplicht. Boten alleen met elektrische motor, met klassieke hengel, drijfboot toegestaan (float tube), niet in rivieren 1ste categorie, gebruik aas toegestaan.

U wilt buiten het hoogseizoen vissen? Bel ons gerust om de waterstand te vragen en een stacaravan te huren. Ook op het allerlaatste moment. Alleen, met uw partner of met een groep: 05 65 10 97 39.