Wandelen en fietsen

Ideeën voor grote en kleine tochten in de Lot en in de Dordogne.

Wandelen is een zeer aangename bezigheid die inspanning koppelt aan ontspanning. En u ziet ook nog eens heel wat. Fietsen vraagt iets meer inspanning maar u ziet ook meer!

In de omgeving vinden wandelaars en fietsers altijd wel een tocht op hun niveau. Sportief, ontspannen, rond een thema. De bekendste wandelroute is de pelgrimsroute van Santiago de Compostella die onder andere door Rocamadour voert: de bedevaartsplaats die elk jaar honderdduizenden pelgrims aantrekt die de hoge trappen beklimmen naar de heilige kapel met de zwarte Madonna.

U kunt kiezen uit tochten op basis van moeilijkheid of interesse. U vindt bij de lokale toeristenbureaus vele folders en boeken met gidsen, beschrijvingen en kaarten. Om u enkele ideeën te geven:

Een wandeling langs twee van de mooiste dorpen van Frankrijk, direct bij ons in de buurt. U ontdekt Loubressac, gebouwd op een rotspunt boven de Dordogne. Vandaar wandelt u naar Autoire, aan de voet van een hoge rots waar een beek in hinkstapsprong met watervallen naar beneden klatert.

Een tocht door de wijngaarden van Glanes, afgewisseld met weidse walnootboomgaarden. En overal bloemen

Van de randen van de hoogvlakte naar de rotsen van Carennac aan de Dordogne. Luister en kijk goed! Het zit hier vol dieren!
Vindt deze en andere wandelingen op de internetsite van www.vallee-dordogne.com

Voor de kinderen is er Randoland!

Hierin staan wandelingen beschreven met een lengte van een tot twee uur, met spelopdrachten. Leuk voor de kinderen én hun ouders. De beschrijvingen zijn nog wel alleen in het Frans…. Voor kinderen van 4 tot 12 jaar. Er zijn onder andere wandelingen in Martel, Rocamadour, Saillac, Saint-Céré en Souillac. Kijk alvast op www.randoland.fr

Kwetsbare natuur

Op meerdere plekken zijn door het departement wandelingen met informatiepanelen uitgezet, met name door gebieden met een kwetsbare natuur. Zo komt u meer te weten over deze bijzondere plekken én leert u ze beschermen.

In totaal zijn er 8 circuits uitgezet, elk met een eigen gidsje die per paneel tekst en uitleg geeft en wijst op bijzonderheden die er zijn te ontdekken. De gidsjes kosten 1€ per stuk en zijn verkrijgbaar bij de toeristenbureaus. U kunt informatie ook downloaden op www.tourisme-lot.com.
Kijk voor alle wandel- en fietsinformatie op www.tourisme-lot.com.