Uw vakantie in het Dordogne-dal, op uw camping in de Lot

Welkom op Camping l’Eau Vive in Carennac, vlakbij Padirac

De Lot, een departement met een krachtige charme. De schoonheid van de landschappen mengt zich met de elegante architectuur en een aardse eenvoud. Een gebied beschenen door de zon én de warmte van zijn inwoners. Elk plek heeft hier een eigen gezicht, zeg maar een eigen personaliteit! Dat is de Lot, met zijn vele gezichten die erop wachten ontdekt te worden.

Onze camping ligt midden in de Vallei van de Dordogne: een aquarel in groen, blauw en okertinten… Een harmonie van kleuren en schoonheid. Vlak achter de camping ligt regionaal natuurpark ‘les Causses du Quercy’. Een kalksteenplateau met een geheel eigen kleurenpalet van groenen en beigetinten.

Camping l’Eau Vive ligt strategisch in de Dordognevallei. Vlakbij Rocamadour en de Gouffre de Padirac, twee toeristische hoogte punten: een eeuwenoude pelgrimsplaats waar jaarlijks honderdduizenden mensen de zwarte Madonna komen vereren, en een ondergrondse rivier met druipsteengrotten. Ook fraaie plaatsen als Sarlat, Souillac, Cahors, Figeac liggen niet ver weg. Gezellige plaatsen met levendige straatjes en pleinen waar je de geschiedenis als het ware kunt voelen. Ook het middeleeuwse Carennac zelf is sprookjesachtig.

Tijdens uw verblijf op camping l’Eau Vive, een betaalbare camping in de Vallei van de Dordogne, zult u genieten van een ongerepte natuur, heerlijke streekproducten en een grote rijkdom aan historische monumenten. Alle ingrediënten zijn aanwezig voor een geslaagde vakantie. Ver van alle lawaai en gedoe, geniet u van de rust, het gekabbel van de rivier, en het rustig verstrijken van de tijd. En als u eropuit wilt, is er altijd iets te doen in de buurt!

Dichtbij Padirac, verhuur van stacaravans op Camping l’Eau Vive

Unieke landschappen, uitgeslepen door de rivier, pittoreske dorpen, romaanse kerken, kastelen… Dat alles vindt u langs de oevers van de Dordogne. Maar de Dordogne is niet alleen maar aantrekkelijk, mooi en majestueus, zij is ook heel natuurlijk en evenwichtig. UNESCO heeft het dal van de Dordogne dan ook geklasseerd als Mondiaal Biosfeer Reservaat. Dat houdt in dat de mens hier in harmonie leeft met de natuur die daardoor haar biologisch evenwicht heeft weten te behouden. De Dordogne is de enige rivier in Frankrijk met dit label! Dus geniet, beleef, snuif, observeer de natuur en het landschap…

Verleid door het Dordogne-dal? Voel u zo dicht bij de natuur als u wilt tijdens uw vakantie en installeer uw tent, caravan of camper op een van onze grote kampeerplekken op onze camping aan de oever van de Dordogne. Of kies voor het comfort van onze stacaravans. Ruim en volledig ingericht, met 2 of 3 slaapkamers en een overdekt terras. U kunt verbonden blijven met ‘de echte wereld’ dankzij onze gratis wifi rond de receptie, of tegen betaling op een deel van onze camping. Onze andere services zijn een wasserette, douches en toiletten, gezamenlijke barbecues, koelkastverhuur en uitleen/verhuur van diverse materialen. De aankomst- en vertrekdagen zijn vrij bij ons.

Camping aan de Dordogne, met diverse activiteiten

Na elke bocht in de Dordogne ontdekt u nieuwe schatten en vermoedt u nieuwe verhalen, overgeleverd sinds duizenden jaren. Laat u meenemen door de landschappen en uw dromen… Het regionaal natuurpark ‘les Causses du Quercy’ is een uitgestrekt natuurgebied met veel mogelijkheden voor wandelen, fietsen en paardrijden. Ook de pelgrimsroute naar Santiago de Compostella komt hierlangs.

Onze camping is in de zomer een echte familiecamping. U kunt met een gerust hart uw kinderen naar de kinderclub laten gaan, of ze laten spelen in de speeltuin. Er is een luchtkussen, een peuterbad, minigolf… Maar ook voor de rest van de familie wordt van alles georganiseerd: tafeltennistoernooien, volleybal, Citystade, jeu de boules, kanoën, vissen, gezellige avonden op het terras… U zult zich niet vervelen.

Openingsdata : 28/04 tot 15/10
Ontvangtijden : 10u > 12u - 15u > 18u (laagseizoen)
9u > 12u - 14u > 20u (hoogseizoen)