Natuurcamping aan de Dordogne

Wij spannen ons in voor het milieu

Wij spannen ons in voor een natuurvriendelijk beheer van onze camping zodat vakantieplezier en respect voor onze planeet elkaar niet in de weg zitten. Wij hebben bewust gekozen voor een camping met een menselijke maat. Samen met u willen we bijdragen aan een beter milieubeheer. Van onze kant zetten zij ons in voor het volgende:

- Gescheiden afval. Wij doen hier zelf aan en stimuleren onze gasten hetzelfde te doen. We proberen dubbele en overbodige verpakkingen te voorkomen.

- Beheerst watergebruik. Al onze kranen zijn voorzien van waterbesparende koppen. Onze douches hebben thermostatische kranen die u desgewenst stop kunt zetten tijdens het inzepen. U heeft onbeperkt heet water tot uw beschikking maar we vragen u te denken aan onze planeet en geen water te verspillen.

- Energiezuinig: Al onze gebouwen zijn voorzien van energiezuinige lampen. De verlichting gaat automatisch aan en uit met tijdklokken. Onze koelkasten en ovens zijn grotendeels vervangen door energiezuinige exemplaren en hiermee zullen wij doorgaan. Onze nieuwe stacaravans hebben energieklasse A of A+.

- Wij maken gebruik van lokale planten en struiken voor onze hagen. We geven de voorkeur aan planten die weinig water nodig hebben om sproeien te voorkomen.

We hebben een begin gemaakt om ons water- en energieverbruik te verminderen en wij gaan hiermee door, zodat onze camping zo weinig mogelijk impact heeft op de natuur.

Ook met onze activiteiten houden we hier rekening mee.

Wij stimuleren ons personeel om zich bewust te zijn van het milieu en in hun werk rekening te houden met het milieu door te kiezen voor eco-vriendelijke oplossingen.