Een dag in Sarlat

"Sarlat, un goût de terroir"

Sarlat, hoofdstad van de Périgord Noir, heeft een uitzonderlijk goed bewaarde binnenstad en vormt een van de mooiste middeleeuwse ensembles van Europa.

Het hele jaar door organiseert het Office de Tourisme rondleidingen langs de hoogtepunten van deze prachtige middeleeuwse stad. In gezins- of groepsverband, of individueel.

U kunt kiezen uit verschillende rondleidingen, zoals een gekostumeerde rondleiding met Dame Annabelle, een ontdekkingstocht voor kinderen, een rondleiding rond het thema ‘dagelijks leven in de Middeleeuwen’, een bezoek vanuit de hoogte vanaf de toren van de Sainte-Marie Kerk, een lekkerbekkentocht, een verhalentocht… Of individueel met een audiogids.

Ontdek stadskasteel Gisson en treedt binnen in het universum van de bourgeoisie van Sarlat in de 17de eeuw. U beleeft de verschillende personages van de familie Gisson die destijds achter de gevels van dit fraaie huis met 15 kamers woonden.

Flaneer door de oude straten en stegen van de stad en stop hier en daar om te proeven van de culinaire schatten, zoals de zwarte truffel, aardbeien, kastanjes en paddestoelenbrood, foie gras en eendenborst...

En na al dat lekkers kunt u uitbuiken tijdens een wandeling in Gorodka: een unieke, creatieve plek voor moderne kunst, opgericht en geleid door kunstenaar Pierre Shasmoukine. U vindt hier een groot park van 2 hectaren, met drie kunstparcoursen met lichtobjecten in de natuur, 8 kunstgalerijen… Meer dan 500 kunstwerken voor een creatief, speels en pedagogisch avontuur. "Gorodka maakt deel uit van de 11 meest waanzinnige plekken in Frankrijk…"

Verder zijn er het hele jaar door festivals in Sarlat waar u aan deel kunt nemen. Zoals de Dag van de Smaak, de Dag van de Gastronomie, Het festival voor film, kunst en de waanzin, het Theaterfestival… Sarlat is een stad die bruist, kom snel en ontdek het zelf!

Voor meer informatie:
http://www.sarlat-tourisme.com/